Tuesday, 7 August 2012

Setiap kali.



bakar memori


Setiap kali terbayang wajah aku marah

setiap kali muncul nama aku benci

setiap kali terbayang ayat nafas aku turun naik

setiap kali


mimpi ngeri yang dicipta tidak pernah sekalipun hapus dari ingatan. sikit pun tidak


berambus

jangan dikenang walaupun cuma nama.



3 comments:

feez said...

Bisakah aku bertanya padamu
Dari mana datang sayang ini
Dari redup matamu atau bisikan mesra
Adakah kerna sentuhan listrikmu....-m.nasir, sentuhan listrikmu. (perasaanku padamu)

" bosan...aku dengan penat...dan enyah saja kau pekat...seperti berjelaga jika ku sendiri......" - Ada apa dengan cinta. (perasaanku padanya).

Senyumlah dan teruskan menulis yanaku,

-feez-

nabila azmi said...

cinta mmg ade masam manis...

heartbreak really can make us wiser..be strong..

feez said...

Setiap kali aku sebagai seorang lelaki (sambungan entry yana)

Setiap kali aku sebagai seorang lelaki,
membaca tulisan yana dgn kisah ex boy nya tu aku akan ada secebis rasa cemburu dalam hati

Setiap kali aku sebagai seorang lelaki,
rintihan kesedihannya sebab ex boy yang tak berapa matured dan gentle tu buat dia sedih, hatiku akan sakit sekali

Setiap kali aku sebagai seorang lelaki,
Lihat yana senyum, ketawa, ceria bersama teman- teman hatiku turut melonjak girang tanpa sedar bibirku jua menguntum senyum

Hahaha
Itulah aku setiap kali sebagai seorang lelaki,
Jujur walaupun kata-kataku ini mungkin dikecam hebat di luar sana

Yana ada sesuatu
Bakatnya besar menulis, membacanya membuatku puas di samping setiap kali sebagai seorang lelaki,
Pasti selingan gambar yana yang manis, comel, kiut itu menjadi tatapan mata...pasti sebagai seorang lelaki siapa pun akan suka

Siapa yanayonet
Si gadis manis yang gojes fesyenista dan famous macam artis tau dia ni macam ikon gadis bertudung yang pandai berfesyen dan cantik
Ramai follower yang ikut disini, fb, twitter
Siapa aku
Hanyalah semut kerdil diantara ribuan semut yang lain yang ingin mendekati gula

Satu hari yana akan berkahwin
Nescaya semut-semut jantan sudah tidak mahu mendekati gula milik manusia itu lagi..atau yana sudah tidak menulis lagi sibuk dengan baby dan semut-semut jantan tidak boleh lagi meminatinya. Mahu saja jadi lempeng dilenyek suaminya jika tidak lebih sengsara diracun sianida berjenama shieldtox
Mampus kau semut haha

Artis wanita cantik ratingnya akan merudum bila berkahwin itu hakikat
Artis wanita cantik ada boy sengal orang meluat itu hakikat
Artis wanita jika kahwin yang sama padan, baik dan gentle, berilmu agama orangnya, berjawatan besar dalam kerjaya itu bonus, walaupun peminat tetap kecewa, sekurang-kurangnya pasti akan tersenyum suka dalam hati berkata akhirnya....
Bertemu juga jodohnya
Atau yang lebih nakal
Habis la kau tidak lagi akan kupuja haha

Kamu mesti menjadi kamu yana
Sementara masa masih ada, selagi kamu masih muda, bergaya, cantik
Ceria bersama teman tersayang..seminggu bukan satu hari ceria bersama dia, 6 hari lagi derita saja kasihan yana
Dan kami mesti menjadi kami
Semut-semut kerdil peminatmu
Kami berhak mengkritik kerana kami sayang padamu walaupun satu hari kamu pasti meninggalkan kami yang saban hari peduli tentangmu walaupun kami tidak dipedulikan

Kami suka melihat kau gembira, ceria dan tertawa.
Kamu mesti kuat, bahagia ada di depan sana

Senyumlah dan teruskan menulis yanaku,

-feez-