Sunday, 25 January 2015

26.01.15


2014 macam sekejap sangat.
Tiba-tiba bertunang,
Tiba-tiba kena transfer ke sabah,
Tiba-tiba kena panggil kerja dekat KL semula,
Tiba-tiba kawen,
Dan yang kelakar konon-konon tak ready untuk ada baby lagi,
Nak honeymoon setahun,
Tiba-tiba ada baby dalam perut.
Dah tiga bulan pun.


Alhamdulillah rezeki. Padahal masa aku baru tau aku positif pregnant, suami pula kebetulan nak ke Krabi,
aku call,
"Abang jahat! Abang tipu! Haritu kata confident! Tengok sekarang dah pregnant. Cemane?????"
"Betul ke ni? Serius ke ni?"
Pastu aku dengar dia gelak. Gelak gembira, gelak tak percaya, gelak sebab suka tengok aku geram.
Hehe itu cerita realiti. Alhamdulillah sekarang aku tak sabar nak tunggu baby ni keluar.


Semoga semuanya dipermudahkan. Amin.



4 comments:

Liyliz said...

haha.subur la tu melekat terus.

Anonymous said...

It's been a while since I heard a last word from you "Goodbye" you said. I don't know how to put my feelings into words when I read all of this; what we can call 'Live Updates'.

Anyway, good luck in what ever you do. Congratulation on the baby that will be born soon.

What ever happened in your live. Be happy. No matter how hard it is. Just remember to smile, just like you always do.

Regards,
LOL You know who I am.

citfarah said...

amin, semoga dapat anak y comel ,cerdik soleh solehah :)

nabila azmi said...

Amiin..:)